Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@15:21:01 GMT

پرستاران بوشهر یک سال بدون اضافه کار و کارانه!

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۳۱۹۰

پرستاران بوشهر یک سال بدون اضافه کار و کارانه!

خبرگزاری فارس - بوشهر، سینا ناجی: در ایام کرونا کادر درمان به ویژه پرستاران عزیز متحمل زحمت‌های فراوانی شدند که خود جلوه‌ای از ایثار و فداکاری بود؛ تعداد زیادی از پرستاران در این ایام مبتلا به کرونا شدند، نه فقط یکبار و زمان بهتر شدن ردای سفید پرستاری را بر تن کردند و برای دفاع از سلامت مردم این آب و خاک در خط مقدم‌هایی که حالا بیمارستان‌های کشور شده حضور پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دو سال نقش و اهمیت پرستار و جایگاه آن در جامعه مشخص شد؛ این نشان‌دهنده تاثیرگذاری یک گروه از شاغلین جامعه در سلامت است که امیدواریم مردم و مسؤولین این جایگاه را در جامعه قدر بدانند. 

ابراهیم ابراهیمی رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان بوشهر در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: در خواست‌های زیادی از مسؤولین استان داشته‌ایم که با توجه به توانمندی و کارشناسانی که در کادر پرستاری استان هستند بتوانند در حوزه سلامت جامعه استان تاثیرگذار باشند و در مراجع تصمیم‌گیری شرکت کنند ولی متاسفانه تا الان به نحوی که باید از توانمندی گروه پرستاری استفاده نشده است.

وی ادامه داد: این در خواست را داریم که در حوزه سلامت جامعه از توانمندی گروه بزرگ پرستاری استفاده شود.

کمبود نیرو

ابراهیمی عنوان کرد: استانداردهای سطح جهانی به صورت حداقلی، ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت در بیمارستان می‌باشد که در استان بوشهر خیلی خوشبینانه این عدد یک است؛ این کمبود نیرو تاثیر مستقیمی بر مراقبت لازم از برای بیماران وجود دارد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر توضیح داد: وعده‌ها و قول‌هایی را در سطح کشور برای استخدام در ایام کرونا داده شد ولی متاسفانه به صورت کامل اجرایی نشده است؛ براساس دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های وزارت بهداشت باید پرسنل شرکتی تبدیل وضعیت شوند ولی متاسفانه تا الان پرسنل کادر پرستاری تبدیل وضعیت نشدند و همچنان بلاتکلیف هستند.

این مقام مسؤول اظهار کرد: پرستاران ما در شرایطی غیرمطمئن و با امینت شغلی بسیار پایین در حال خدمت هستند که از مسؤولان در خواست داریم که هرچه سریع‌تر به این موضوع مهم رسیدگی کنند.

قوانینی که اجرایی نمی‌شود

این کارشناس حوزه پرستاری بیان کرد: قانون مشاغل سخت و زیان‌آور وجود دارد که در پرستاری هم باید اجرا شود که متاسفانه در استان ما در بخش خصوصی، بیمارستان‌ها و کلینیک‌های خصوصی و بیمارستان تامین اجتماعی همچنین بیمارستان‌های نیروهای مسلح یا پرسنل فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ این قانون اجرا نمی‌شود.

ابراهیمی افزود: در رابطه با قانون بهره‌وری هم با همین مشکل رو به رو هستیم البته این قانون بهره‌وری در بعضی از مراکز اجرا می‌شود که آن هم کامل نیست.

وی گفت: به دلیل ساعت کاری بالایی که کادر پرستاری داشتند این قانون مصوب شد تا ساعت کاری پرسنل رو به نوعی کاهش دهد که در ارائه خدمات کیفیت بهتری ایجاد شود؛ متاسفانه این قانون اجرا نمی‌شود و اگر هم اجرا شود به صورت ناقص است به طوری که بعضی از ماده‌هایی که باید اجرا کنند اجرا نمی‌شود.

پرداخت مطالبات مالی

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر اظهار داشت: در ایام کرونا وعده‌های زیادی در سطح کشور و استان برای کادر پرستاری و کادر درمان دادند ولی متاسفانه اجرایی نشد.

این مقام مسؤول عنوان کرد: در سطح استان اضافه‌کاری پرسنل از بهمن ماه سال گذشته تا امروز پرداخت نشده است.

ابراهیمی اضافه کرد: قانونی وجود دارد که موظف کرده همه ادارات دولتی از ابتدای سال جاری اضافه‌کاری، حق لباس و مسکن و سایر مطالبات مالی پرسنل لیست، در پرداختی حقوق گنجانده و پرداخت شود متاسفانه در استان ما یک ماه اضافه‌کاری با حقوق پرداخت کردند و دیگر پرداخت نشده است.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان بوشهر با بیان اینکه کارانه پرسنل پرستاری نیز از پارسال تا حالا پرداخت نشده است گفت: در دو ساله گذشته با تمام مسؤولین استانی جلسه داشته‌ایم همه‌ مسائل را عنوان کردیم ولی تا الان نتیجه مطلوب را نگرفته‌ایم.

وی افزود: در خیلی جلسات گفته‌اند که حقوق پرستاری و کادر درمان افزایش پیدا کرده است که در حقیقت این گونه نیست؛ بله، افزایش حقوق برای کادر درمان داشته‌ایم ولی این افزایش صرف کادر درمان و پرستاری نبوده است بلکه سایر کارکنان دولت این افزایش را داشته‌اند.

ابراهیمی ادامه داد: در قسمت کادر پرستاری و درمان ما کاهش داشته‌ایم یعنی کارانه‌ها و اضافه‌کاری‌ها را پرداخت نکرده‌اند حتی ساعت کاری پرسنل ما کاهش پیدا نکرده که افزایش پیدا کرد؛ اضافه‌کاری اجباری هم به آن اضافه شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مطالبات جدی ما در موضوع پرداخت فوق العاده خاص‌ها است که در سایر ادارات پرداخت شده ولی در قسمت ما هنوز پرداخت نشده است.

به گزارش فارس، قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری یکی از قوانین مهم برای اولویت‌بخشی پرستار و جایگاه آن در حوزه سلامت است که متاسفانه بعد از ۱۴ سال که مصوب شده اجرایی نشده است؛ مسائل بیمه‌ای و بودجه‌ای این قانون قابل حل است، این قانون هزینه‌های درمانی مردم را کاهش خواهد داد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان بوشهر تاکید کرد: مراجع تصمیم‌گیری در خصوص پرستاری باید از کارشناسان و افراد نخبه این حوزه انتخاب شوند که متاسفانه در خیلی از سازمان‌ها کسانی برای کادر پرستاری تصمیم می‌گیرند که از جنس پرستاران نیستند؛ اگر قرار بر تصمیم‌گیری است از مسؤولین خواهش می‌کنیم که افرادی از خود این رشته برای آن تصمیم بگیرند.

به گزارش فارس، ایام کرونا کسانی را که در حوزه درمان مشغول به فعالیت بودند را به نحوی دیگر به جامعه شناساند؛ افرادی که حالا با رزمندگان هشت سال دفاع مقدس قیاس می‌شوند و شهدای مدافع سلامت نشان‌دهنده رشادت‌های این عزیزان خواهد بود.


زهرا رگبار؛ شهید مدافع سلامت

با این همه نباید از مشکلات این گروه شغلی غافل شد حالا که اهمیت پرستاری در جامعه به طور شفاف مشخص شده است باید مسؤولین با نگاهی‌نو به مطالبات این عزیزان پاسخ دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی درمان پرستاری بوشهر روز پرستار مطالبات ابراهیم ابراهیمی نظام پرستاری پرداخت نشده کادر پرستاری ولی متاسفانه کادر درمان اضافه کاری ایام کرونا داشته ایم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۳۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟

به گزارش پارس نیوز ، سیداحسان خاندوزی در آیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تامین (سپامی) اظهار کرد: برجسته کردن ابزارهایی مثل برات الکترونیک و رساندن این پیام مهم است؛ زیرا فعالان اقتصادی باید بدانند که مسیرهای جدیدی در این زمینه ایجاد شده است.

وی افزود: با محدودیت هایی که در کنترل ترازنامه بانک ها وجود دارد چاره ای نیست جز اینکه ما بتوانیم مسیرهای جایگزین را برای زنجیره تامین مالی بگشاییم. در غیر این صورت تولید هم در این تنگنای پولی دچار انقباض خواهد شد که با شرایط سال های اخیر در تعارض است.

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: عده ای گمان می کردند رشد اقتصادی سال ۱۴۰۰ به دلیل آنکه قبل از آن با کرونا مواجه بودیم است اما سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز این رشد ادامه پیدا کرد. ابزارهایی مثل برات الکترونیک در این مسیر باید وزن بیشتری داشته باشند. مسیرهای جدید نیازمند هماهنگی های جدیدی هم هستند. اگر کمک مجموعه شبکه بانکی، همکاری قوه قضاییه و بانک مرکزی نبود حتما امروز رونمایی از این ابزار رخ نمی داد. در توسعه این ابزارها نیز نیازمند این اقدامات هماهنگ هستیم.

خاندوزی با بیان اینکه امسال به عنوان اولین سال برنامه هفتم توسعه باید سهم تامین مالی بخش های مختلف مشخص شود گفت: طرح «تامین مالی تولید و زیرساخت» که اخیرا در مجلس در حال تصویب و ابلاغ است می‌تواند در زمینه این دست ابزارها و نهادها نقش هماهنگ کننده بیشتری را ایفا کند.

وی تصریح کرد: باید فعالان اقتصادی بتوانند از این ابزارها استفاده کنند. در این زمینه به کمک رسانه‌ها نیاز داریم تا به روش های جدید تامین مالی دسترسی پیدا کنیم. البته ابزارها تاثیر بلندمدت خود را نیز دارند و اثر خود را بر متغیرهای اصلی بانکی و پولی کشور ایجاد می‌کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه امروزه ضمانت در ایران وزن چندانی نسبت به کشورهای توسعه یافته ندارد، گفت: این نشان می دهد ما در این موضوع مجال و فرصت زیادی برای افزایش ابزارها داریم. دوستان بانک مرکزی هم کمک کنند تا هریک از بانک ها هدف گذاری کنند که چقدر از تامین مالی آنها امسال از طریق ابزارهای جدید باشد. هرقدر بانک ها از ابزارهای جایگزین استفاده کنند مشمول مشوق های بییشتری شوند.

خاندوزی بیان کرد: تلاش ما در سال گذشته این بود که بخشی از عقب ماندگی های نظام تامین مالی را جبران کنیم که دسترسی به این هدف نیز نیازمند تلاش جمعی است. سرمایه بانکهای تحت مدیریت دولت از ۴۷ هزار میلیارد تومان به ۹۸ هزار میلیارد تومان به ۱۴۰۱ رسیده بود. سال گذشته به ۱۳۰ هزار میلیارد تومان رسید. طی دولت سیزدهم در مجموع بیش از ۲۷۵ هزار میلیارد تومان سرمایه بانکهای تحت مدیریت دولت افزایش داشته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: از سال ۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته ۱۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات بدون خرد بدون ضامن توسط بانک ها پرداخت شده است.

در این نشست همچنین رحمت‌الله اکرمی ـ رییس خزانه داری کل کشور - گفت: در تامین سرمایه در گردش در تخصیص اوراق و سرمایه‌ها سعی کرده‌ایم که درست عمل کنیم تا شاهد رشد و ثبات اقتصادی باشیم. در بحث برات الکترونیکی، توجه به مدیریت ریسک بسیار حائز اهمیت است و دائما مورد رصد قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: از طریق برات الکترونیکی سعی کردیم که نقش واسطه ها را کمرنگ کنیم و حلقه های ریسک را از بین ببریم. وقتی خزانه داری برات توزیع می شود به معنای آن است که هیچ ریسکی وجود ندارد.

در ادامه نیز علی روحانی ـ معاون وزیر اقتصاد - اظهار کرد: یکی از ابزارهای مورد استفاده در برات الکترونیک، ابزار گام است که سال گذشته توسعه جدی پیدا کرد و امیدواریم سال جاری اقبال بیشتری درخصوص این ابزارهای جدید داشته باشیم.

وی افزود: این ابزارها هم کارکرد و هدایت اعتبار را تسهیل می‌کند و هم به کنترل نقدینگی و کاهش رشد نقدینگی می‌انجامد.

منبع : ایسنا

دیگر خبرها

  • اضافه شدن ۲۹ نفر به کادر دادگستری فلاورجان
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر
  • پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن
  • مطالبات دولتی شهرداری قم پرداخت نشد
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • بازگشت دوباره رشته پرستاری به دانشگاه آزاد بوشهر
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا